Αυτή η όμορφη εικόνα δεν αρέσει σε κάποιους. Απαξίωσαν την πλατεία του Πόρου.

Η συζήτηση για το πανηγύρι μετρίασε τον προβληματισμό για τη "μεγάλη εικόνα" και τα τεκταινόμενα στο κέντρο και την πλατεία του Πόρου. Μια απλή παράσταση Καραγκιόζη χθες, φαίνεται ότι αρκούσε για να βάλει τα γυαλιά σε πολλούς. Το γεμάτο παιδιά θεατράκι (ή ντουβάρι κατά άλλους) ήταν μια εικόνα που λείπει από το κέντρο του Πόρου. Ο χώρος έχει μεγάλες δυνατότητες αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι να τον αξιοποιήσουν.

Δυστυχώς φέτος στην πλατεία του Πόρου δεν διοργανώθηκε ούτε μια εκδήλωση για να καταστήσει αυτό το χώρο σημείο αναφοράς. Ο προηγούμενος αντιδήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και το τοπικό συμβούλιο φαίνεται ότι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με αυτό το ζήτημα.


Όμως αντί να μιλάμε για ένα πρόγραμμα που θα καταστήσει σιγα-σιγά την πλατεία του Πόρου ως σημείο αναφοράς και πόλο έλξης σε συνδυασμό με πεζοδρομήσεις, θα πρέπει να επικεντρωθούμε και στα πράγματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν γνωρίζουμε για παράδειγμα αν το τοπικό συμβούλιο συνεδρίασε για να καταρτίσει ή να οργανώσει πρόγραμμα εκδηλώσεων στον Πόρο. Αν το έκανε προφανώς οι συνεδριάσεις αυτές δεν απέδωσαν το παραμικρό. 

Συνεδρίασε ωστόσο για να συζητήσει αν το θεατράκι (ή ντουβάρι) που βλέπετε στη φωτογραφία πρέπει να κατεδαφιστεί ή όχι... Δεν έχει σημασία τόσο η απόφαση, που ευτυχώς ήταν υπέρ της διατήρησης αυτού του αρχιτεκτονικού στοιχείου. Σημασία έχει με τι ασχολούνται οι άνθρωποι που έχουν τη θεσμική ευθύνη για τον τόπο αυτό και ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχουν τα πράγματα με τα οποία ΔΕΝ ασχολούνται.

Δυστυχώς με τέτοιες νοοτροπίες, το αρχιτεκτονικό στοιχείο αυτό της πλατείας θα μείνει  για πάντα στα μάτια των πολλών ένα εχθρικό ''ντουβάρι'', μέχρι να βρεθεί ένα τοπικό συμβούλιο που θα έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να το κατεδαφίσει. 

Σχόλια