Διάλογος στο ραδιόφωνο του IONIAN GALAXY: Στεγανό αντλιοστάσιο με μοτέρ και αντλίες μέσα;

Ραδιοφωνικός διάλογος στον IONIAN GALAXY που δημιουργεί μεγάλες απορίες για το τι τελικά συμβαίνει με το θέμα της αποχέτευσης στον Πόρο και μάλιστα με μια δήλωση-΄΄κεραμίδα΄΄ από τον πολιτικό υπεύθυνο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Σολωμό.

Πρόκειται για ένα έργο που παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή, με έτοιμες μελέτες, πλήρη προετοιμασία και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον προηγούμενο δήμο αλλά οι σημερινοί παράγοντες της αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι δυσκολεύονται πολύ στη διαχείριση και εκτέλεσή του.

Στο απόσπασμα που μπορείτε να ακούσετε εδώ από το 2.50, ακούγεται να λέει ο αντιδήμαρχος Σ. Σολωμός ότι θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο που δε θα μυρίζει επειδή θα είναι στεγανό!!! Αυτό δημιουργεί εύλογες απορίες, αφού είναι τουλάχιστον... περίεργο να ακούγονται τέτοια πράγματα από το άτομο που προΐσταται των τεχνικών υπηρεσιών στο νησί και υποτίθεται ότι έχει μια στοιχειώδη γνώση για τέτοια σημαντικά θέματα! Εκτός αν υπάρχει κάποια νέα τεχνολογία με εσωτερικό εξαερισμό ή ψύξη των μηχανημάτων που την κρατούν... κρυφή.

Ο διάλογος μεταξύ του αντιδημάρχου και του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου ήταν:

Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σπ. Σολωμός (ελεύθερη απόδοση των δηλώσεών του): 

''Μετά τη στεγανοποίηση του κτιρίου δε θα μυρίζει (εννοεί το αντλιοστάσιο). Θα είναι επενδυμένο με πέτρα και κεραμίδι. Θα στεγανοποιήσουμε το αντλιοστάσιο στο ποτάμι για να μη μυρίζει''

Δημοσιογράφος Σάκης Βούτος:
''Αντιδήμαρχε άμα στεγανοποιήσετε ένα κτίριο για να μη μυρίζει, θα καούν τα μοτέρ και οι αντλίες που θα δουλεύουν μέσα, αφού δε θα αερίζεται !!!''

Στην λογική και προφανή παρατήρηση του δημοσιογράφου, ο αντιδήμαρχος απάντησε με κάτι που δεν αφορουσε την ερώτηση, λέγοντας ότι θα φτιαχτούν άλλα δύο τέτοια αντλιοστάσια μέσα τον Πόρο. Τώρα τι σχέση έχει αυτό με την παρατήρηση του δημοσιογράφου, κανείς δεν κατάλαβε...

Σε λίγο θα τετραγωνιστεί και ο κύκλος για χάρη της αποχέτευσης του Πόρου.

Φυσικά και το αντλιοστάσιο δεν θα είναι στεγανό. Αυτό που μάλλον προσπαθούσε να περιγράψει ο  αντιδήμαρχος, είναι ότι ακριβώς προβλέπεται από το νόμο ως προδιαγραφή για όλα τα αντλιοστάσια σε κατοικημένες περιοχές, σε όλα τα έργα αποχέτευσης στην ευρωπαϊκη ένωση, που δεν είναι παρά κάποια ειδικά φίλτρα, συνήθως από ενεργό άνθρακα. Αν δε συντηρούνται αυτά τα φιλτρα προφανώς μετά γίνονται αισθητές οι οσμές. Όμως τα αντλιοστάσια αυτά κατασκευάζονται με τέτοιες προδιαγραφές ώστε να μην γίνονται αισθητές στο ελάχιστο οι οσμές εντός κατοικημένων περιοχών.

Πάντως είναι πολύ ανησυχητική η εικόνα του αντιδημάρχου των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κεφαλονιάς να αγνοεί κάτι τόσο απλό και μάλιστα στον τομέα που του έχει ανατεθεί. δηλαδη σε πιο σύνθετα και επειγοντα ζητήματα του δήμου τι θα γίνει; Για το καλό του νησιού ελπίζουμε να εγκληματιστεί γρήγορα στις απαιτήσεις των νέων του καθηκόντων και με τη βοήθεια των έμπειρων υπαλλήλων  να καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία του αξιοπρεπώς.


Φαίνεται οτι υπάρχει γενική άγνοια από σημερινους παράγοντες της αυτοδιοίκησης για ότι προβλέπεται στη μελέτη αυτού του έργου και αυτό είναι φανερό από την ίδια τη συζήτηση για τη θέση του αντλιοστασίου, που δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο γίνεται και μάλιστα έχει μετατραπεί σε δημόσιο θέαμα. Σε λίγο θα γίνει και δημοψήφισμα στον Πόρο. Από τη στιγμή που κατα την προετοιμασία του έργου στη φάση των εγκρίσεων η καθ΄ύλην αρμόδια υπηρεσία, η Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου, αποδέχθηκε και ενέκρινε τη θέση του αντλιοστασίου και δεν προέβαλε ένσταση είναι λίγο περίεργο γιατί δεν εφαρμοζεται η μελέτη. Αυτό ακριβώς τόνισε πολύ εύστοχα με την αποψινή του ανακοίνωση και ο αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων Βασίλης Καμπίτσης.


Σχόλια