Πόρος: Τα ημιτελή έργα που παραλαμβάνει ο νέος αντιδήμαρχος Βασίλης Καμπίτσης.

Μια σειρά από ημιτελείς και άστοχες παρεμβάσεις παραλαμβάνει ο νέος αντιδήμαρχος Βασίλης Καμπίτσης σε κάποια σημεία της δημοτικής ενότητας Ελειού-Πρόννων. Στον Πόρο ιδιαίτερα το φαινόμενο είναι έντονο. Έτσι ο νέος αντιδήμαρχος καλείται να διαχειριστεί μια δυσάρεστη κατάσταση, αφού δεν είναι απλώς ότι πρέπει να ολοκληρώσει ημιτελή έργα, αλλά να τα διορθώσει σε κάποιες περιπτώσεις.


Σας παρουσιάζουμε μερικά "μικρά" χαρακτηριστικά παραδείγματα από τον Πόρο. Για τα πολύ σοβαρά και σημαντικά θα κάνουμε αναρτήσεις εν καιρώ.



1. Το μεγαλειώδες έργο της μεταφοράς των μουριών στο λιμάνι.


Τα σχόλια μας είναι περιττά για την παραπάνω εικόνα, μιλάμε για μεγάλη αναβάθμιση. Η οργισμένη ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου τα λέει όλα.

Όμως το "ζουμί" βρίσκεται στην τύχη (ατυχία πιο σωστά) των δέντρων που μεταφέρθηκαν στις νέες θέσεις τους, σε χώμα που έθαψε υποδομές και δίκτυα του λιμανιού πίσω από το τοιχίο!!! Πραγματικά η αυτοδιοίκηση δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών της...

ΜΟΥΡΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΚΑΤΑΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΕΡΕΣ





Προσοχή στη λεπτομέρεια! Έχουν ασβεστώσει της μουριές αφού τις ξέραναν πρώτα! Πάνω από τις μισές μουριές που μεταφέρθηκαν είτε έχουν ξεραθεί τελείως, είτε... πνέουν τα λοίσθια. Φαίνεται δεν ξεπέρασαν τα ψυχολογικά προβλήματα που είχαν διαγνωστεί από τους εμπνευστές της μεταφοράς τους στην προηγούμενη θέση τους και τελικά αυτοκτόνησαν.

Εμείς είχαμε προειδοποιήσει από καιρό ότι το ασβέστωμα δεν είναι η λύση για κάθε πρόβλημα της περιοχής. Χρειάζεται και κάτι παραπάνω από ένα κουβά ασβέστη με ένα μουντί.

Προξενεί εντύπωση πάντως ότι αυτές οι αμετανόητες ξερές μουριές παρότι απόλαυσαν ένα γενναίο και καλό ασβέστωμα, συνεχίζουν να αρνούνται να κάνουν φύλλωμα. Ίσως αν περαστούν με ένα άσπρο ντουκόχρωμα και ένα καλό αστάρι να... πειστούν να κάνουν πρασινάδα. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος άλλωστε.



Μόνο συγχαρητήρια μπορείς να πεις στους ''εγκεφάλους'' αυτής της επιτυχίας. Έπιασαν τόπο τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου τουλάχιστον.

Τι μπορεί να κάνει ο Βασίλης Καμπίτσης με αυτή την κατάσταση για γέλια και για κλάματα; Κανείς δεν ξέρει πια. Τουλάχιστον έκανε αυτό που οι προηγούμενοι δεν έκαναν. Έβαλε αυτόματο πότισμα με μπεκ στις μουριές, μήπως και σώσει τις μισές έστω από τη μοίρα που τους επιφύλαξαν.




2. Το "νερουλό" σήριαλ της γέφυρας του Βόχινα.


Στην αρχή ξεκινήσαμε δυναμικά: Νέα γέφυρα στον Πόρο! Τέλος αυτά που ξέρατε. Θα γίνει σοβαρό έργο!

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν συννεφάκια: Δεν θα μπορέσουμε θα αντικαταστήσουμε τη γέφυρα με καινούργια, υπάρχουν δυσκολίες, είναι ακριβή μπλα μπλα μπλα... Αλλά θα την επισκευάσουμε εντελώς που θα γίνει σαν καινούργια και θα αντέχει παραπάνω τόνους βάρους!

Μετά μας έζωσαν τα φίδια: Ξέρετε δεν γίνεται να επισκευαστεί πλήρως, δεν υπάρχουν λεφτά μπλα μπλα μπλα... Αλλά θα έρθει συνεργείο του στρατού για να την κάνει σχεδόν σαν καινούργια. Και μην ξεχνιόμαστε, θα περνάνε φορτηγά και λεωφορεία από πάνω!

Στο τέλος τα κάναμε λίγο μούσκεμα: Ράγισε το νέο οδόστρωμα, έμειναν μισοτελειωμένοι οι διάδρομοι για τους πεζούς, αντί να αυξηθεί η αντοχή της γέφυρας με παραπάνω τόνους τελικά μειώθηκε και δεν περνάνε ούτε λεωφορεία... ήταν κι αυτό το άτιμο το τσιμέντο λίγο ''νερουλό''. 

Έγινε και ο χώρος από κάτω από τη γέφυρα σκουπιδαριό, ένα έλος κανονικό (σήμερα μόλις το καθάρισε ο Βασίλης Καμπίτσης) και έδεσε το γλυκό...

Ένα έργο μερικών χιλιάδων ευρώ, που κατά δήλωση των ίδιων των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης απέτυχε τελικά, παρουσιάστηκε ως το μεγάλο έργο που θα σώσει τον Πόρο. "Όνειρο ζωής" το χαρακτήρισε τοπικός σύμβουλος. Τι ακριβώς άλλαξε στην καθημερινότητα των κατοίκων του Πόρου παραμένει ένα μυστήριο. Σίγουρα πάντως η όλη διαδικασία προσέφερε άφθονο γέλιο στους κατοίκους της περιοχής.

Αποστολή του Βασίλη Καμπίτση είναι, αφού καθάρισε επιτέλους το σκουπιδαριό που παρέλαβε κάτω από τη γέφυρα, να αποπερατώσει τις διαβάσεις πεζών εκατέρωθεν της γέφυρας, ώστε όλοι οι πεζοί να τη διασχίζουν πιο εύκολα.



3. Η "φλασιά" με τα τα πεύκα στο στενό του Πόρου.

Την άποψή του ιστολογίου την έχουμε καταθέσει σε παλαιότερή μας ανάρτηση.
http://pronnoi.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1002.html

Πρόκειται άλλωστε για μια παρέμβαση που την έχει καταδικάσει η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής ως άστοχη.

Υπάρχει ένα λάστιχο ποτίσματος που έμεινε εκεί, χωρίς να συνδεθεί και χωρίς να ποτίζει τα ημίξερα πεύκα. Αποστολή του Βασίλη Καμπίτση δεν ξέρουμε αν είναι να το συνδέσει.

Ξέρουμε όμως ότι οφείλει στην ιστορία και στο φυσικό σύμβολο του Πόρου, να αποκαταστήσει την εικόνα του από την προσβλητική και εντελώς ξένη για το τοπίο παρέμβαση.

Με όποιον κάτοικο του Πόρου και να μιλήσει ο νέος αντιδήμαρχος, αυτό που θα του πουν είναι ότι πρέπει να αποκατασταθεί το τοπίο, να φύγουν τα πεύκα, να προστατευτεί η μελλοντική ορατότητα και οδική ασφάλεια, να βελτιωθεί η πρόσβαση στους πεζούς με ένα πεζοδρόμιο όπως ήδη υπάρχει μεταξύ των δύο γεφυρών.

Σχόλια