Τρίτη έκδοση για τον πολύ επιτυχημένο τρισδιάστατο τουριστικό χάρτη της Σκάλας.


Μια ιδιαίτερα πετυχημένη και πρωτότυπη προσπάθεια του ιδιωτικού τομέα για τον τουρισμό της Σκάλας σώζει τα προσχήματα στην περιοχή μας, που έχει μείνει πλέον χωρίς τουριστικά φυλλάδια μέσα στη γενικότερη εγκατάλειψή της.


Ο τρισδιάστατος χάρτης της Σκάλας με χρηστικές πληροφορίες και διαφημίσεις επιχειρήσεων προσφέρει στους επισκέπτες της Σκάλας μια εικόνα για το χώρο που βρίσκονται και μάλιστα με τρόπο αισθητικά καταπληκτικό. Το αποτέλεσμα του χάρτη ως εικόνα είναι ανώτερο ακόμα και από τη διάσημη σειρά SKY MAP που κυκλοφορεί για μια σειρά τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα. Η τρίτη κατά σειρά έκδοση μέσα σε 2 καλοκαίρια δείχνει την αποδοχή και την επιτυχία αυτού του εντύπου, που φθάνει στα χέρια δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών του μεγαλύτερου τουριστικού θέρετρου της Κεφαλονιάς.

Αντίθετα στον Πόρο από ότι φαίνεται δεν βρέθηκαν επαγγελματίες για να εκδοθεί ξανά ο χάρτης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πια κανένα τουριστικό φυλλάδιο και να συνεχίζει η τουριστική εικόνα του Πόρου να βυθίζεται στην μιζέρια και την υποβάθμιση.



Η ευθύνη των επαγγελματιών που δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν για κάτι τόσο απλό και απαραίτητο είναι πολύ μεγάλη. Δεν ήταν ανάγκη να εκδοθεί ο συγκεκριμένος χάρτης, αλλά χρησιμοποιούμε αυτό το παράδειγμα για να καταδείξουμε την ακινησία και αδιαφορία που υπάρχει γενικά για την προβολή και τη διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος στον Πόρο.

Το τοπικό συμβούλιο Πόρου το οποίο σε τέτοια θέματα, υπάρχει - δεν υπάρχει, ένα και το αυτό είναι, δεν ανησυχεί καθόλου για αυτή την εξέλιξη; Που είναι ο προβληματισμός, οι ιδέες, η συμμετοχή και οι λύσεις από ένα πενταμελές τοπικό συμβούλιο δημοτικής κοινότητας σε τόσο σημαντικά θέματα; 

Η ευθύνη των μελών του τοπικού συμβουλίου Πόρου σε αυτή την εξέλιξη είναι δυστυχώς υπαρκτή. Θα μπορούσαν να ζητήσουν τουλάχιστον από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κάποια βοήθεια σε αυτό τον τομέα. Εκ των πραγμάτων, φαίνεται ότι δεν απασχολεί τα μέλη του συμβουλίου αν υπάρχει ή όχι αυτή η ελάχιστη υπηρεσία για τους τουρίστες.

Σχόλια