''Δοκιμές'' σήμερα στον Ελειό. Φωτιές σε Ρατζακλί, Μαυράτα και Κατελειό.


Ξεκινάει σιγα-σιγά και η φετινή περίοδος λαμπαδιάσματος της περιοχής μας. Με επίκεντρο τον Ελειό, 3 φωτιές μαζεμένες σε μια μέρα (μα τι σύμπτωση...) έθεσαν σε κίνηση δυνάμεις της πυροσβεστικής από εδάφους και αέρους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο νεκροταφείο του Ρατζακλιού, όπου κάθε χρόνο πρέπει να καούν μέχρι και τα μνήματα αν είναι εφικτό.

Διαβάστε την σχετική ανάρτηση του kefaloniapress:

Ενα  πυροσβεστικό όχημα και τα δυο πυροσβεστικά αεροπλανα κατευθύνονται προς Ελειό. Ακόμα δεν εχουμε ενημέρωση σε ποιο σημείο ειναι η φωτιά. 
 Σύμφωνα με μαρτυρίες του Αναγνώστη μας Δημήτρη Χρηστάτου, που τυχαία διερχόταν απο το σημείο,  η φωτιά ήταν ακριβώς έξω απο το νεκροταφείο στο Ρατζακλί στη γνωστή στροφή που κάθε χρόνο οι αρρωστοι  πυρομανείς κάνουν "δοκιμές". 
Την φωτιά την πρόλαβε ένα αυτοκίνητο της Εθελοντικής Ομάδας Ελειού , στη συνέχεια έφθασε και το πυροσβεστικό απο Αργοστόλι και τα αεροπλάνα απο αέρα. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν επεκτάθηκε, όμως στην περιοχή φυσάει και ανα πάσα στιγμή μπορει να ξεσπάσει πάλι  η ίδια ή άλλη.

Τελικά τα αεροπλάνα πηγαινοέρχονται γιατι εκδηλώθηκαν τρεις φωτιές :  στα βράχια στα Μαυράτα, στον Κατελειό και στο Ρατζακλι (νεκροταφείο)..  είπαμε .. μέρα δοκιμών σήμερα..

Σχόλια