Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Σκάλα για την τουριστική κίνηση αυτό το καλοκαίρι.

Σε αρκετά καλά επίπεδα κινείται, στο πεδίο του αριθμού επισκεπτών τουλάχιστον, η τουριστική κίνηση στο μεγαλύτερο παραθεριστικό θέρετρο της Κεφαλονιάς. 

Αν και υπάρχει το γνωστό ''παράπονο'' των επαγγελματιών για κόσμο που δεν κυκλοφορεί και δεν ξοδεύει πολλά χρήματα, η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με άλλα σημεία της περιφέρειας της Κεφαλονιάς, στη Σκάλα βλέπει κανείς αρκετό κόσμο να κυκλοφορεί.


Αν και χωρίς την ουσιαστική βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε καν ο ακτοκαθαριστής για την απέραντη παραλία της, η Σκάλα καταφέρνει για άλλη μια χρονιά να βελτιώνει τη θέση της στην τουριστική αγορά του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η Σκάλα έχει καταφέρει να βγει εντός του εσωτερικού ανταγωνισμού, καθώς πολλοί Βρετανοί τουρίστες την επιλέγουν για διακοπές ανάμεσα σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα άλλων χωρών της Μεσογείου λόγω της υψηλής ποιότητας στις υπηρεσίες που παρέχονται.

Η οικοδομική δραστηριότητα είναι βέβαια αισθητά περιορισμένη στην ευρύτερη περιοχή για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια και η αγορά τηρεί στάση αναμονής για τις οικονομικές εξελίξεις. Οι δυνατότητες για συνέχιση της οικοδομικής δραστηριότητας με πιο ήπιο και στοχευμένο τρόπο υφίστανται ακόμα σε αρκετές περιοχές της τουριστικής ζώνης της Σκάλας.

Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον κυρίως Ρώσων για αγορά οικοπέδων ή έτοιμων παραθεριστικών κατοικιών, όπως σε όλη την Κεφαλονιά, με τις πραγματικές ευκαιρίες να μην είναι πολλές όμως. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών θα αυξηθεί αρκετά του χρόνου.

Η κορύφωση της τουριστικής κίνησης πλησιάζει και αν εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο για την Σκάλα, βοηθώντας όλη την περιοχή να ανασάνει οικονομικά όσο γίνεται περισσότερο.

Σχόλια