Αυτοκινητοδρόμιο στην Αχαΐα με κεφαλονίτικο... χρώμα. Μαρούλης και Φλωράτος μπροστάρηδες.

Η αυριανός ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ έχει πρώτο χτύπημα την... υπερβολικά φιλόδοξη προσπάθεια της Πάτρας να κατασκευάσει σε μια δύσκολη εποχή, αυτοκινητοδρόμιο με προδιαγραφές διεξαγωγής αγώνων F1 σε ορεινή τοποθεσία κοντά στη Χαλανδρίτσα.


Πρωταγωνιστές της προσπάθειας είναι ο κεφαλονίτης επιχειρηματίας Γιάννης Μαρούλης μέσω της κατασκευαστικής του εταιρείας καθώς και ο κεφαλονίτικης καταγωγής πρώην δήμαρχος Πατρέων Ευ. Φλωράτος.

Είναι εφικτός ο στόχος η πίστα να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες χαμηλότερων κατηγοριών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δύσκολα η συγκεκριμένη πίστα θα καταφέρει ποτέ να μπει στο καλεντάρι των αγώνων της Formula 1,
αφού είναι μια διοργάνωση πολύ απαιτητική και με αυστηρά κριτήρια. Η Πάτρα δεν έχει διεθνές αεροδρόμιο και ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουν τους δεκάδες χιλιάδες θεατές που θα συνέρρεαν από την Ευρώπη.

Επίσης η διοργανώτρια της F1 προτιμά πόλεις με τουριστικό ενδιαφέρον και μεγάλο πληθυσμό. Υπάρχει και το σχέδιο που προωθεί ο Πειραιάς για πίστα F1 με ανάπλαση της περιοχής λιπασμάτων της Δραπετσώνας. Μάλιστα υπήρχε και διεθνές δημοσίευμα από ευρωπαϊκό περιοδικό που χρησιμοποιώντας ως αφορμή την... διπλή υποψηφιότητα από την Ελλάδα για πίστα F1 βρήκε την ευκαιρία να κάνει ''κήρυγμα'' για κοροϊδία και φαυλότητα των Ελλήνων που ξοδεύουν χρήματα και σχεδιάζουν δυο πίστες ανταγωνιστικές μεταξύ τους.


Σχόλια