Χωρίς τουριστικά φυλλάδια η ΔΕ Ελειού-Πρόννων για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι.

Χωρίς ενημερωτικό υλικό για τους επισκέπτες παραμένουν Σκάλα, Κατελειός και Πόρος για άλλο ένα καλοκαίρι. Θα περίμενε κανείς με τις διοικητικές αλλαγές αλλά και την "γήρανση" των προηγούμενων τουριστικών φυλλαδίων να εκδοθούν νέα που θα είναι ενημερωμένα. Το χειρότερο είναι ότι πλέον δεν κυκλοφορούν ούτε καν τα παλαιά τουριστικά φυλλάδια, είτε γιατί έχουν τελειώσει, είτε γιατί δεν ασχολείται κανείς με την ανατροφοδότησή τους στα σημεία που πρέπει (ξενοδοχεία κλπ).


Έχουμε στηλιτεύσει αρκετές φορές την πλήρη απουσία εξειδικευμένης τουριστικής πολιτικής εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης για μια περιοχή με χιλιάδες κλίνες, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά διαφοροποίησης από την υπόλοιπη Κεφαλονιά και το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο στην Κεφαλονιά.

Θα ανέμενε κανείς πριν μπει το καλοκαίρι να έχει γίνει κάποια κίνηση για ανανέωση του υλικού και έκδοση νέου. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει κάποια κίνηση ή κάποια σχετική δημοσίευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ελπίζουμε να έχουμε κάνει λάθος στην εκτίμησή μας και να μην είμαστε όσο παρατηρητικοί θα έπρεπε. Μακάρι να έχει δρομολογηθεί η έκδοση κάποιου φυλλαδίου συγκεκριμένα για την περιοχή μας και εξειδικευμένα για τους επισκέπτες που διαμένουν σε αυτή.

Η ουσία είναι ότι τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει εκδοθεί το παραμικρό για την περιοχή μας ως ελάχιστη παροχή πληροφόρησης στον επισκέπτη. Τα σχόλια που μπορούν να γίνουν σε αυτή την κατάσταση είναι πάρα πολλά.

Επειδή η μόνιμη επωδός αυτών των συζητήσεων είναι οι ευθύνες των επαγγελματιών, σαφώς κανείς δεν μπορεί να τις παραβλέψει. Πρέπει όμως να πούμε ότι αυτή τη στιγμή το μοναδικό τουριστικό φυλλάδιο που κυκλοφορεί, τουλάχιστον για τη Σκάλα και τον Πόρο χρηματοδοτείται ουσιαστικά από τους επαγγελματίες της περιοχής και αποτελεί προϊόν και ιδέα της τοπικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 

Άρα σε αυτό τον τομέα οι επαγγελματίες έχουν συνεισφέρει και με το παραπάνω, ειδικά αν κάνουμε τις συγκρίσεις και αν σκεφτεί κανείς ότι είναι το μοναδικό έντυπο που κυκλοφορεί στην ΔΕ Ελειού-Πρόννων, έστω αν δεν καλύπτει τον Κατελειό. Μπορεί η συγκεκριμένη έκδοση να μην έχει θέση τουριστικού φυλλαδίου που δίνει πληροφορίες, πλην όμως είναι πολύ ποιοτική και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ίσως πανελλαδικά...

Αυτή η σημαντική κίνηση για την περιοχή τι βοήθεια και τι συνέχεια είχε από αυτούς που έπρεπε...;

Σχόλια