Ανακατατάξεις και εξελίξεις στα ακτοπλοϊκά πράγματα της Κεφαλονιάς με επίκεντρο τη Σάμη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, αναβρασμός επικρατεί στις ακτοπλοϊκές γραμμές που έχουν σχέση με το λιμάνι της Σάμης και κατ'επέκταση με όλη την Κεφαλονιά.

Από το IonianPress διαβάζουμε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι η Κοινοπραξία ζήτησε να αποχωρήσει από τη γραμμή Σάμη-Πάτρα, κάτι που αρνήθηκε να επιτρέψει το υπουργείο.

Δημοσιεύεται και μια άλλη πληροφορία από ηλεκτρονικά μέσα της Αιτωλοακαρνανίας, που αν ισχύει σημαίνει ότι ναυαγεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολόγγι - Σάμη. Η ναυτιλιακή εταιρεία NEL για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, αποχωρεί από τη γραμμή.


Μετά από αυτά είναι άγνωστη η τύχη των δυο αυτών δρομολογίων. Πάντως για τη γραμμή Σάμη-Πάτρα φαίνεται ότι υπάρχει άμεση σύνδεση με την δρομολόγηση του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στη γραμμή της Ζακύνθου.

Αν μπορούμε να τολμήσουμε μια πρόβλεψη για τη γραμμή του Μεσολογγίου σε βάθος χρόνου, είναι ότι αν κάποτε μπορέσει να σταθεί και να έχει συγκοινωνιακό φόρτο, θα πρέπει να συμπεριλάβει και τη Ζάκυνθο στα πλάνα της. Δηλαδή σε μια γραμμή Μεσολόγγι-Πόρος-Ζάκυνθος, όπως είχαν ζητήσει πρόσφατα οι επαγγελματικοί φορείς της Ζακύνθου. Όλα αυτά βέβαια θα έχουν κάποιο νόημα όταν ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες που θα κάνουν εύκολη την πρόσβαση στο Μεσολόγγι από την Βόρεια Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες.

Διαβάστε τις σχετικές ειδήσεις στους παράτω συνδέσμους:

Σχόλια

  1. ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ9/6/13, 4:52 μ.μ.

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΓΡΑΜΗ ,ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ.ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΙΑΣ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΣΑ 4 ΕΩΣ 5 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΚΑΙΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 8 ΑΤΟΜΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΟΝ ΤΟ ΜΥΡΤΙΔΙΟΤΙΣΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30. ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΑ ΕΙΧΑΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΝ ΑΘΩΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου