Αναπτυξιακό-χωροταξικό τουρισμού: Κίνητρα για ξενοδοχεία σε βραχονησίδες και... αποσύρσεις.

Κίνητρα για την απόσυρση παλαιών ξενοδοχείων και την ανάπλαση τουριστικών μονάδων τριών και τεσσάρων αστέρων δίνει η κυβέρνηση με ρυθμίσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται στο νέο χωροταξικό νομοσχέδιο για τον τουρισμό.
Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, προβλέπει επίσης τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων σε βραχονησίδες και ακατοίκητα νησιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε σχετικά, «Θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση την υπουργική απόφαση για το ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τον τουρισμό και την αλληλένδετη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η προσαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού στις νέες προκλήσεις και πολιτικές, για τη βελτίωση της απόδοσης στον κλάδο του τουρισμού και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στο πλαίσιο της ασκούμενης δημοσιονομικής πολιτικής, είναι βασική μας προτεραιότητα.
Στοχεύουμε στην προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τη διατήρηση ενός σταθερού πλαισίου κανόνων.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη δημόσια διαβούλευση.»

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26527&subid=2&pubid=113057335

Σχόλια