Σαββατοκύριακο πολιτισμού στον Πόρο.


 Δύο εκδηλώσεις πολιτισμού πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο στο πολιτιστικό κέντρο του Πόρου. Το Σάββατο το «Παλιόκαστρο» οργάνωσε την εκδήλωση στη μνήμη του Βαγγέλη Πετράτου, με συμμετοχές από τους συλλόγους «Πρόνησος» και «Πηνελόπη» και
ειδικά καλεσμένο τον σύλλογο «Άγιος Τρύφων» από την ακριτική Γουμένισσα. Στο πλούσιο «ρεπερτόριο» των συλλόγων παρουσιάστηκαν χοροί από διάφορα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας και το πολυπληθές κοινό απόλαυσε χορούς και χορευτές διαφόρων ηλικιών (από 5 ετών έως …άσπρα μαλλιά!!).

Το χορευτικό τμήμα από τη Γουμένισσα παρουσίασε χορούς από την ιδιαίτερη πατρίδα τους αλλά και από την πατρίδα καταγωγής τους (Ανατολική Ρωμυλία). Η φιλοξενία από την πλευρά του «Παλιόκαστρου» ήταν άρτια και ενισχύθηκε από την ΚΕΔΗΚΕ. Η αξιόλογη συνεισφορά συμπολιτών μας που προσέφεραν δωρεάν διαμονή, αλλά και η ωραία βραδιά που ακολούθησε στο μαγαζί του «Άγγελου» στην Πάστρα με σπιτικά εδέσματα και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συμπλήρωσαν την πολύ καλή εκδήλωση του συλλόγου. Την Κυριακή το πολιτιστικό κέντρο του Πόρου πλημμύρισε από «νέους μουσικούς» και οι παρευρισκόμενοι θεατές απόλαυσαν μουσικές και μουσικούς στο πιάνο, την κιθάρα και το μαντολίνο. Η εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τις επιδόσεις των παιδιών όσο και από τη μεγάλη συμμετοχή τους στο θαυμαστό κόσμο της μουσικής. Η αξιέπαινη προσπάθεια των δασκάλων και των παιδιών προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
foto: Γιώργος Μεταξάς

Σχόλια