Τι θα γίνει με τους σκαμμένους δρόμους στον Πόρο; Έφθασε Ιούνιος...

Ο Δήμος Κεφαλονιάς και οι εκπρόσωποί του σε τοπικό επίπεδο ως διάδοχη διαχειριστική αρχή του έργου πρέπει να κάνουν κάτι σύντομα.

Αφόρητη αρχίζει και γίνεται η κατάσταση για κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες στον Πόρο από τα ανοιχτά σκάμματα στους δρόμους του οικισμού. Μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού και το θέμα μοιάζει εδώ και ένα μήνα να έχει παγώσει εντελώς.

Η πρόσβαση σε αρκετά ξενοδοχεία και καταλύματα είναι λίαν προβληματική και εμφανίζεται μια εικόνα που δε θυμίζει σε τίποτα τουριστικό προορισμό.


Η αισιοδοξία που δημιουργήθηκε αρχικά από την ασφαλτόστρωση των σκαμμάτων στις κεντρικές οδούς δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, καθώς όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι του Πόρου που είχαν σκαφτεί, παραμένουν με σκάμματα τα οποία πέρα από τις τρύπες και τον κίνδυνο για τους οδηγούς, εμποδίζουν και την πρόσβαση βαρέων οχημάτων πολύ συχνά.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δε μιλάμε για μικρούς εσωτερικούς δρόμους, αλλά για βασικές αρτηρίες όπως ο δρόμος για τις Λεύκες.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η εκταμίευση του 5ου λογαριασμού για τις ανάγκες των έργων της αποχέτευσης. Ας ελπίσουμε ότι από αυτά τα χρήματα θα διατεθούν όσα χρειάζονται για την αποκατάσταση της βατότητας των οδών.

Δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι λόγω της αργοπορημένης δημοπράτησης και εκκίνησης του έργου, δεν υπάρχουν περιθώρια για παύση των εργασιών το καλοκαίρι όπως γινόταν στο αντίστοιχο υποέργο της Σκάλας, με αποτέλεσμα αυτά που βλέπουμε και μάλιστα χωρίς να φταίνε οι τεχνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο.

Σχόλια