30 ΧΡΟΝΙΑ "ΑΡΑΚΛΙ".



του  Δημήτρη Βανδώρου

Εύγε!!
8 Ιουνίου 2013, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου στα Τζανάτα: μιά υπέροχη εκδήλωση υλοποιήθηκε, επετειακή, στη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του συλλόγου Αγίας Ειρήνης "το Αράκλι". Με πολύ μεράκι, με πολύ κόπο, με "μπόλικο" ρίσκο -λόγω πρώτης φοράς σε αυτό το χώρο!- με χρώμα και άρωμα συμμετοχής και συνεννόησης, με λειτουργικό "στήσιμο" σε ένα υπέροχο χώρο. Κόντρα στη μιζέρια και στην απαξίωση της ζωής που προτείνουν και επιβάλλουν οι τρόϊκες εσωτερικού και εξωτερικού!
Η πρωτοβουλία του συλλόγου Αγίας Ειρήνης "το Αράκλι" στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.
Και μπορεί το τέλος της βραδιάς να… άργησε λίγο περισσότερο (λόγω μπόλικου προγράμματος) αλλά οι θεατές (όλων των ηλικιών παρακαλώ), απόλαυσαν τα πολύ
καλού επιπέδου χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων του "Αρακλιού", της "Πυλάρου",  του "Πρόνησου", του "Αίνου", του "Ιωάννη Φωκά" και της "Πηνελόπης"(4 παιδικά, 1 νεανικό, 2 εφηβικά και 2 ενηλίκων).
Με χορούς από την Τήλο έως την Ήπειρο και από την Κρήτη και το Ιόνιο έως τα Κύθηρα και τη Θράκη, οι δάσκαλοι χορού παρουσίασαν μέρος της καταπληκτικής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα των συλλόγων και οι χορευτές ανέδειξαν τα… καλλιτεχνικά τους προσόντα με χαρά, διάθεση αλλά και γνώση του αντικειμένου!!

Το "Αράκλι" συμπλήρωσε 30 χρόνια ζωής. Και για μας που το ζήσαμε όλο αυτό από μέσα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η συνολική συνεισφορά του συλλόγου στη ζωή μας είναι τεράστια. Από τα μικρά καθημερινά του χωριού, μέχρι τις εκδηλώσεις που εγκαταστάθηκαν στη ζωή μας και έγιναν θεσμοί και έως τη δημιουργία υποδομών (κοινόχρηστοι χώροι, αίθουσα ψυχαγωγίας, αιμοδοσία, γήπεδο μπάσκετ κλπ, κλπ.) το "Αράκλι" στάθηκε πολύτιμος αρωγός στην πορεία της Αγίας Ειρήνης, μέσα στο χρόνο, με κεντρικό ρόλο στα δρώμενα του χωριού.
Εμβληματική φυσιογνωμία του συλλόγου, άξια καταχώρησης στο νού μας και στην καρδιά μας, ο εκ των ιδρυτικών μελών και μέχρι σήμερα στυλοβάτης του διαρκούς εγχειρήματος, ο Αριστείδης Γιαννάκης. Στα δύσκολα και στα απλά, στα της καθημερινότητας αλλά και στις σημαντικές αποφάσεις, ακούραστος και οξυδερκής, αποτελεσματικός και ανθρωποκεντρικός, έξω από ίντριγκες και μικρότητες, η προσφορά του κάνει τον ακτιβισμό πράξη και στάση ζωής και μάθημα πρός όλους..
Άξιοι συνεχιστές, στη ροή του χρόνου, και τα σημερινά μέλη του συλλόγου, με πολλή διάθεση για δημιουργία και έχοντας συσπειρώσει γύρω τους τη νέα γενιά, συμβάλλουν με ποικίλες δράσεις (χορευτικά, μάσκαρα, μουσική, εκδρομές κλπ) στην αναπλήρωση του κενού της κρατικής ανυπαρξίας…
Η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόγια Γρουζή, εύστοχα αναφέρθηκε στον πραγματικό πρωταγωνιστή της βραδιάς, που ήταν βεβαίως ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Είναι γεγονός ότι αρκετοί από τους θεατές δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη των εγκαταστάσεων και τις δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος για εκδηλώσεις και, σίγουρα όλοι μας φύγαμε με τη γλυκιά προσμονή της επόμενης  διοργάνωσης που θα πραγματοποηθεί στον χώρο αυτό!!  Οι κάτοικοι της Αγίας Ειρήνης, με μιά πρωτοφανή παρουσία, τόσο στην προετοιμασία όσο και στην κερκίδα θα έχουν να θυμούνται μια ώριμη εκδήλωση που τους τιμά. 
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με τον πρόεδρό της κ. Κωνσταντάκη και η Αντιδημαρχία της περιοχής δούλεψαν ουσιαστικά, στο μέτρο που τους αναλογούσε στη διοργάνωση.

Συγχαρητήρια για μιά ακόμα φορά στο "Αράκλι" και ευχόμαστε καλή συνέχεια στον ευγενή σκοπό που σκέφτεται και υπηρετεί.

φωτορεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση..

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου