Πόρος-Σκάλα-Πόρος με λεωφορείο: Ένα ταξίδι 18 ωρών. Ίδια με πέρυσι έμειναν τα δρομολόγια.

Χωρίς ουσιαστική αλλαγή έμειναν τα δρομολόγια λεωφορείων στην περιοχή μας και φέτος. Ώρες και δρομολόγια που δεν εξυπηρετούν καθόλου τους τουρίστες μας:

Προσφέρουμε δρομολόγια χωρίς επιστροφή σε μια διαδρομή μόλις 12 χιλιομέτρων!!!


Ενδεικτικά: όποιος παραθερίζει στον Πόρο και θέλει να πάει στη Σκάλα (ή στον Κατελειό) με λεωφορείο, μπορεί να το κάνει μόνο στις 16:30 και μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή. Θα φτάσει στη Σκάλα, θα περάσει τη νύχτα σε κάποιο παγκάκι ή σε κάποια ξαπλώστρα στην παραλία και θα γυρίσει την επόμενη ημέρα στις 11.40... φρέσκος και ανανεωμένος.
Αυτό ακριβώς γινόταν και πέρυσι. Πέρα από την πλάκα, είναι εντελώς ακατάλληλη η ώρα αυτού του δρομολογίου σε ότι αφορά τουρίστες. Το καταλαβαίνουμε ότι και η μία διαδρομή χωρίς επιστροφή δεν είναι απαραίτητα κακή. Μπορεί κάποιος να γυρίσει και με ταξί.

Το θέμα είναι όμως πότε πραγματοποιείται αυτή η διαδρομή. Στις 16.30 μετά το φαγητό και με τον κόσμο να ξεκουράζεται κατά κανόνα, πως θα έχει εμπορική επιτυχία το δρομολόγιο; Στη Σκάλα θα ήθελε να πάει κάποιος κυρίως για δυο λόγους:

1. Για μπάνιο στις ώρες που η παραλία είναι στις ''δόξες'' της, δηλαδή μεταξύ 11.00-16.00.
2. Το βράδυ για διασκέδαση, ποτό ή φαγητό. Γενικά για να δει κόσμο να κυκλοφορεί, μετά τις 20.00.

Στις 17.00 το μεσημέρι όταν όλοι επιστρέφουν στα ξενοδοχεία ή κοιμούνται, πόσο νόημα έχει κάποιος να πάει στη Σκάλα και να μην μπορεί να γυρίσει πριν την επόμενη ημέρα, μετά από 18 ολόκληρες ώρες!!!

Το ίδιο ισχύει και για τον Πόρο. Τι θα βρει να κάνει κάποιος που θα έρθει από τη Σκάλα μεσημεριάτικα, σε ώρες που δεν βολεύουν ούτε τους Βρετανούς, ούτε τουρίστες άλλης εθνικότητας να πάνε έστω σε ένα εστιατόριο για να φάνε και χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο δρομολόγιο για να γυρίσουν; 

Ας ελπίσουμε τον Αύγουστο έστω να υπάρξει καλύτερη σύνδεση. Το ΚΤΕΛ περνάει και αυτό τις δυσκολίες του και αντικειμενικά δεν είναι εύκολο να καλύψει τις ανάγκες των τουριστών. Όμως η ουσία είναι ότι με τέτοια δρομολόγια εξυπηρέτηση του κοινού δεν γίνεται.





Σχόλια