Αναταράξεις προκάλεσε το δημοτικό συμβούλιο της Μ. Πέμπτης (που δεν έγινε).

Οι τοπικές εφημερίδες της Μ. Παρασκευής κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις για τους... μετασεισμούς της αναβολής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η απουσία πολλών συμβούλων της συμπολίτευσης θεωρήθηκε ως υπονόμευση της δημοτικής αρχής, καθώς χωρίς απαρτία αναγκαστικά αναβλήθηκε το συμβούλιο, παρά την αναμονή μήπως και προσέλθει ο απαραίτητος αριθμός συμβούλων.

Στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ και ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ κυριαρχεί ο θυμός του Δημάρχου κ. Παρίση για την εξέλιξη αυτή και μάλιστα ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ προχωρά ένα βήμα παραπέρα προαναγγέλοντας καθαίρεση δυο εκ των βασικότερων αντιδημάρχων όπως ο κ. Ματιάτος και ο κ. Πυλαρινός.

Η ιστορία δείχνει οτι συνήθως σε αυτές τις υποθέσεις γίνονται δεύτερες σκέψεις και υπερισχύει η ενότητα της συμπολίτευσης προκειμένου να μπορεί να ασκήσει διοίκηση.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, σε συνδυασμό με τις φήμες για δυσαρέσκεια και πιθανή αποχώρηση άλλων συμβούλων της πλειοψηφίας, τότε θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις. Το δημοτικό συμβούλιο δεν θα έχει ξεκάθαρη πλειοψηφία για τις αποφάσεις του με αποτέλεσμα και το πιο απλό διαδικαστικό θέμα να μετατρέπει το σώμα σε... ροντέο!

Αυτό βέβαια μπορεί να εξελιχθεί σε βόμβα στα θεμέλια της εύρυθμης λειτουργία πολλών πραγμάτων στο νησί.

Σχόλια