Σύσκεψη στην έδρα της περιφέρειας για τους υδρογονάνθρακες.

Στο επίκεντρο ανταποδοτικά οφέλη, προστασία του τουρισμού και προστασία του περιβάλλοντος.



Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ε. Λιβιεράτος θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη και όλους τους δημάρχους των νησιών, για ενημέρωση σχετικά με την πορεία ερευνών για τους υδρογονάνθρακες
Στην Κέρκυρα μεταβαίνει την ερχόμενη Τρίτη ο υπουργός ΠΕΚΑ Ε. Λιβιεράτος, μετά από αίτημα του Δημάρχου Γ. Τρεπεκλή, για την πραγματοποίηση σύσκεψης για ενημέρωση σχετικά με την πορεία ερευνών για τους υδρογονάνθρακες. Ενημερωτική σύσκεψη για τις έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τα ευρήματα αυτών, θα πραγματοποιηθεί υπό τον Υπουργό ΠΕ.ΚΑ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, την Τρίτη 9 Απριλίου, στην Κέρκυρα.
Τη σύσκεψη είχε ζητήσει με επιστολή του, από τις 15/3/2013, ο Δήμαρχος Κέρκυρας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέσω αυτών οι τοπικές κοινωνίες των Ιονίων Νήσων, για τις έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το θέμα.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας είχε ζητήσει να τεθούν από κοινού οι σημαντικές παράμετροι του ζητήματος, οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να τηρηθούν οι δικλείδες ασφαλείας για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του τουρισμού, οικονομική δραστηριότητα από την οποία βιοπορίζονται οι περισσότεροι κάτοικοι των Ιονίων Νήσων, καθώς και τα ανταποδοτικά οφέλη που απορρέουν από τέτοιους είδους δραστηριότητες για τα Ιόνια Νησιά.
Στη σύσκεψη, πέραν του Υπουργού ΠΕΚΑ Ε. Λιβιεράτου και του Δήμαρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή, έχουν κληθεί να παραστούν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, οι Δήμαρχοι όλων των Δήμων των Ιονίων Νήσων και οι πρόεδροι: του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, της Ένωσης Ξενοδόχων, της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και του Εργατικού Κέντρου.




ekefalonia

Σχόλια