Αποκαταστάθηκε η πρώτη (και μικρότερη) καταστροφή στο λιμάνι του Πόρου.

Απομένει να αποκατασταθεί και η μεγαλύτερη καταστροφή που έγινε από την ατυχέστατη έμπνευση της μεταφοράς των δέντρων και την επιχωμάτωση που ακολούθησε.

Όπως είχε προαναγγείλει η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου με την ανακοίνωση που εξέδωσε την ημέρα της μεταφοράς των δέντρων, οι βλάβες που υπέστη ο λιμενικός χώρος στον Πόρο ξεκίνησαν να διορθώνονται.

Φυτεύτηκαν ξανά δέντρα στις τσιμεντένιες γλάστρες. Ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που έλεγαν για... φύτευση τριαντάφυλλων.

Ποιος ήταν ο λόγος που έφυγαν τα δέντρα για να φυτευτούν πάλι... δέντρα, κανείς δεν κατάλαβε. 

Τι οδήγησε σε όλα αυτά τα άσκοπα έξοδα και τη σπατάλη, ενώ υπάρχουν τόσα άλλα προβλήματα στον Πόρο και στα χωριά της περιοχής; Άγνωστο και αυτό. 

Όλη αυτή η κινητοποίηση από το χειμώνα σε τι άλλαξε τόσο πολύ την ζωή των κατοίκων ή την εικόνα του οικισμού;

Μπορεί η έλλειψη δέντρων στα κενά δοχεία αισθητικά να ήταν ορατή από όλους, μένει όμως ακόμα να διορθωθεί η πολύ σοβαρή ζημιά που προκλήθηκε από τις επιχωματώσεις πίσω από το μουράγιο. Ελπίζουμε το Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με το Δήμο να συνεχίσει την αποκατάσταση της καταστροφής που έγινε στο λιμάνι.

Μιας και ο τοπικός σύμβουλος Γ. Μηλιαρέσης προσπαθεί να εντοπίσει ορισμένες αστοχίες στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής (συνεντεύξεις στην εφημερίδα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ) δεν θα έπρεπε ως διπλωματούχος μηχανικός να υποδείξει την βλάβη που έχει υποστεί η υποδομή του λιμανιού;


Σχόλια