Συνεδριάζει η επιτροπή τουρισμού. Θα συζητήσει και για τις οδικές συγκοινωνίες.

Μικρό το ενδιαφέρον για ειδικές δράσεις στην περιοχή μας.

Συνεδριάζει μεθαύριο Τετάρτη η επιτροπή τουρισμού και ανάμεσα σε άλλα θέματα θα συζητήσει και για τις οδικές συγκοινωνίες. Δεν είναι σαφές αν η ανακοίνωση αναφέρεται στην ποιότητα των οδικών αξόνων ή στις δυνατότητες των επισκεπτών να χρησιμοποιήσουν μέσα συγκοινωνίας. 

Δυστυχώς η περιοχή μας έχει ισχνή παρουσία στην επιτροπή τουρισμού αν εξετάσουμε πόσες δράσεις της επιτροπής αφορούν τον Ελειό και τους Πρόννους. 

Ουσιαστικά η περιοχή μας έχει περιορισμένη ωφέλεια από την δραστηριοποίηση των νέων αεροπορικών εταιρειών με "ελεύθερους" τουρίστες, αντικείμενο με το οποίο κατα κόρον ασχολείται η επιτροπή και σωστά κατά την άποψή μας προσπαθεί να αξιοποιήσει. 

Από αυτή τη δράση είναι μικρή η ωφέλεια για τον Κατελειό και τη Σκάλα σε σχέση με το ποσοστό κλινών των δυο αυτών προορισμών στο σύνολο της Κεφαλονιάς, ενώ δεν υπάρχει καμία ωφέλεια για τον Πόρο.

Ειδικά για τον Πόρο πως γίνεται να ζητά κανείς από τον επισκέπτη να διαθέσει 100 ευρώ επιπλέον σε ταξί για τη μεταφορά του από και προς το αεροδρόμιο, όταν αυτό το ποσό ισοδυναμεί με τουλάχιστον 3 μέρες διαμονής σε ξενοδοχείο; Θα ήταν τρελός κάποιος επισκέπτης να επιλέξει τον Πόρο. Όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι είναι αδύνατο να επισκεφθεί άλλη περιοχή της Κεφαλονιάς αν δεν έχει ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή αν δεν πληρώσει ταξί. 

Άρα η συζήτηση για τις δημόσιες μεταφορές πρέπει να γίνει κάποτε σε συνολικό πλαίσιο.  Τόσο για την διευκόλυνση της πρόσβασης από το αεροδρόμιο, όσο και για την διευκόλυνση στις μεταφορές ανά την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ελπίζουμε οι τοπικοί αρμόδιοι φορείς να ενδιαφερθούν και να θέσουν κάποια καίρια ζητήματα, όχι απλά για να τα πουν και να "ξεχρεώσουν", αλλά για να υπάρξει και αποτέλεσμα.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου «ΚΕΦΑΛΟΣ», στην 2η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Κεφαλλονιάς, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: 

1. Κρατικός Αερολιμένας Κεφαλλονιάς – Παρόν & μέλλον. 
2. Οδικές συγκοινωνίες (επισήμανση προβλημάτων, ελλείψεων - προτάσεις). 
3. Ενημέρωση για τις επαφές με Heidelberg. 
4. Αξιοποίηση βραβεύσεων Κεφαλλονιάς (trip advisor, quality coast, forbes, κλπ). 
5. Αιτήσεις - Ανακοινώσεις. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής 
Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής 
Ευάγγελος Κεκάτος 

Σχόλια