Γράμμα στον εαυτό μου...

Μια δημόσια επιστολή συμβούλου της δημοτικής κοινότητας Πόρου προκαλεί έντονα ερωτηματικά.




Ο κύριος Μηλιαρέσης με επιστολή του σε τοπικά ΜΜΕ κατηγορεί την τοπική εξουσία διότι έχει ρυπάνει με χώματα, μπάζα, υλικά και αντικείμενα τον περιβάλλοντα χώρο του Κοινοτικού Κτηρίου στην είσοδο του Πόρου.

Ναι, καλά διαβάσατε !
Μόνο που ξέχασε να αναφέρει ότι η τοπική εξουσία είναι και ο ίδιος !!!


Είναι από το 2010 εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Πόρου και μάλιστα της συμπολίτευσης !!!

Είναι δηλαδή αυτός μαζί με τα άλλα δύο μέλη της συμπολίτευσης που έχει τα  τελευταία  δυόμιση χρόνια την κύρια ευθύνη για να μεταφέρει εκτός αυτής της περιοχής στους αρμόδιους όσα θεωρεί ότι αποτελούν "ντροπή", κατά τον ίδιο. 

Αλήθεια ποιος μπορεί να φταίει για όσα  κατηγορεί ο κύριος Μηλιαρέσης, που όμως την ευθύνη για τα όσα κατηγορεί ο κύριος Μηλιαρέσης… την έχει θεσμικά και ο κύριος Μηλιαρέσης;;; Έλα ντε...







Το ίδιο έκανε και με προηγούμενη επιστολή του, όπου προχώρησε σε θεωρητικές παρατηρήσεις και ευχολόγια για ενδεχόμενη καθυστέρηση των έργων αποχέτευσης στα Ράγια ενόψει της τουριστικής περιόδου. 

Μα διάδοχη διαχειριστική αρχή του έργου της αποχέτευσης είναι πλέον ο Δήμος Κεφαλονιάς, τον οποίο στην περιοχή εκπροσωπεί θεσμικά ο κ. Μηλιαρέσης!



Ο κύριος Μηλιαρέσης είναι δημόσιο πρόσωπο με θεσμικές ευθύνες, όχι δημοσιογράφος. Δεν είναι ''επιτροπή σοφών και θεωρητικών'' το τοπικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει για να κάνει διαπιστώσεις. Έχει εκλεγεί για να δίνει λύσεις. Ο ίδιος γράφει ότι υπάρχει ανάγκη για συντονισμό ενεργειών. Ε ας συντονιστούν αφού ομολογεί ότι είναι ασυντόνιστοι, ποιος τους εμποδίζει; Ούτε αντιπολίτευση δεν έχουν.

Εκτός από το να γράφει επιστολές, μήπως θα ήταν πιο χρήσιμο για τον τόπο να πάρει ένα τηλέφωνο ή να επισκεφθεί τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Αργοστόλι; Αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με επιστολές, ούτε αποτελούν αντικείμενο δημόσιου διαλόγου. 

Οι τοπικές αρχές αν έχουν προβλήματα πάνε στις κεντρικές αρχές και υπηρεσίες στο Αργοστόλι και έχουν 2 επιλογές: Λύνουν ή δεν λύνουν αυτό που νομίζουν ότι είναι πρόβλημα. Δεν γράφουν επιστολές στον εαυτό τους. Δεν καταγγέλλουν τον εαυτό τους. Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά.

Θεωρούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Δήμο Κεφαλονιάς που αν τους παρατεθούν τα προβλήματα θα κάνουν αμέσως το καλύτερο δυνατόν για να τα λύσουν. Το έχουν αποδείξει σε κάποιες άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς παρά τις δυσκολίες του Καλλικράτη. Ελπίζουμε ως πολίτες για το καλό της περιοχής  κάποιος αρμόδιος σε τοπικό επίπεδο να έχει ενημερώσει το Αργοστόλι.

Βέβαια για να επικαλούνται οι τοπικοί φορείς για τέτοια διαδικαστικά ζητήματα τον κεντρικό Δήμο Κεφαλονιάς, καταλαβαίνετε σε τι επίπεδο έχει φτάσει η αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας. Δεν μπορούν οι τοπικοί φορείς να λύσουν από μόνοι τους ένα πρόβλημα; Χρειάζεται να τρέχουν παντού από πίσω τους Αντιδήμαρχοι από το Αργοστόλι για το παραμικρό;

Σχόλια