Πανταχού παρόντες οι Κεφαλλονίτες...


Τις τουριστικές εκθέσεις BIT2013 που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, την International Fair of Tourism που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, την ITB2013 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και την Bucharest Tourism Exhibition που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, στήριξε αποκλειστικά η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας. 

Πανταχού παρόντες οι Κεφαλλονίτης...

Συγκεκριμένα στο Μιλάνο ήταν όλες τις ημέρες και ώρες της έκθεσης ο συνεργάτης κύριος Γιώργος Τσινούκας (λάτρης της Κεφαλλονιάς και βαθύς γνώστης της Ιταλικής γλώσσας και νοοτροπίας), ο οποίος ανταποκρίθηκε ενώπιον του κοινού, δημοσιογράφων, πρακτόρων και εκδοτών εφημερίδων και περιοδικών Βελιγράδι. Στην έκθεση του Βελιγραδίου παραβρέθηκε όλες τις ημέρες και ώρες η κυρία Zelika Kostur (Σερβικής καταγωγής, ζει και εργάζεται στην Κεφαλλονιά).
Διαπιστώθηκε μεγάλη ζήτηση τόσο για μαζικό όσο για οδικό τουρισμό. Το διαφημιστικό υλικό των νησιών μας έγινε ανάρπαστο. Σημαντική ήταν η βοήθεια του κυρίου Παναγή Ρουχωτά (αδελφός του Προξένου κυρίου Βίκτωρα Ρουχωτά) ο οποίος ζει στο Βελιγράδι.

Βερολίνο 

Στο Βερολίνο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης κύριος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιπρόεδρος κύριος Μάκης Ευαγγελάτος, ο κύριος Βαγγέλης Παπαδάτος (διευθυντής Regina del Aqua) καθώς και οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Κίμωνας Γασπαράτος και Νέστωρας Γιουλάτος. Από τις επαφές με Tour Operators από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ολλανδίας, Αυστρίας, Σκανδιναβικών χωρών, Τσεχίας, Ρουμανίας, Πολωνίας, Σερβίας κ.λπ.) διαπιστώθηκε ότι οι παρακρατήσεις για τα νησιά μας είναι ανεβασμένες. Το μήνυμα της έκθεσης αυτής αποτυπώθηκε από κάποιες λιγοστές λέξεις που απεύθυνε ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου κύριος Klaus Brahmig, συζητώντας με την υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κύριο Γρηγόρη Ψαριανό και άλλους παράγοντες. Συγκεκριμένα είπε «δεν αρκεί να λέμε εμείς ότι είμαστε καλοί Έλληνες (στην δημιουργία τουριστικού προϊόντος) αλλά πρέπει και άλλοι να πουν ότι είστε καλοί Έλληνες). Στο χώρο του περιπτέρου υπήρχε οθόνη η οποία συνεχώς παρουσίαζε το 3D video, το οποίο άφησε δυνατές εντυπώσεις. Ο διευθυντής παραγωγής του ZDF (2ο σε μέγεθος τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας) κύριος Peter Theisen προσκλήθηκε από τον πρόεδρο κύριο Σπύρο Γαλιατσάτο για επιτόπια επίσκεψη στο νησί μας.

Βουκουρέστι 

Η έκθεση του Βουκουρεστίου στηρίχθηκε αποκλειστικά από την Ένωση, αφού δεν συμμετείχε η Π.Ι.Ν. Παρευρέθηκε ο τουριστικός πράκτορας κύριος Κίμων Γασπαράτος με συνεργάτη του που γνωρίζει την Ρουμανική γλώσσα. Ως γνωστό φέτος από την χώρα αυτή θα υπάρχει σε πεντάμηνη βάση με πούλμαν πελατεία και συγκεκριμένα από τον μεγαλύτερο Tour Operation (Christian Tour) ενώ και για το 2014 γίνονται προσπάθειες να προγραμματιστεί απευθείας πτήση από το Βουκουρέστι.

Σχόλια