Κατάντια... Σε αχρηστία και σκορπισμένο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα το καλύτερο μηχάνημα καθαρισμού ακτών στην Κεφαλονιά.


Δεκαετίες πίσω γυρίζει η περιοχή μας. Με τη σκούπα και το φαράσι θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες του τόπου στο εξής;


Πριν μερικά χρόνια μετά από απαίτηση των επαγγελματιών της Σκάλας, του Κατελειού και του Πόρου είχε αγοραστεί το κορυφαίο στην κατηγορία του εξειδικευμένο μηχάνημα καθαρισμού ακτών για να βελτιωθεί η εικόνα των παραλιών μας.

Σήμερα; Παροπλισμένο, σε αχρηστία και σκορπισμένα τα κομμάτια του εδώ κι εκεί. Αλλού το σάρωθρο, αλλού το τρακτέρ, αλλού η κουτάλα από την οποία κοντεύουν να βγουν ψάρια. Σε ακινησία και ασυντήρητο για σχεδόν δύο χρόνια.

Φωτογραφία του συρόμενου αυτοκαθαριστή δεν έχουμε γιατί δεν ξέρουμε που βρίσκεται. Πιθανότατα ''παρκαρισμένος'' σε κάποιο συνεργείο.

Δείτε φωτογραφίες:













Πέρα βρέχει για την τοπική αυτοδιοίκηση... Γυρίσαμε πάλι στην εποχή του JCB και της μπουλντόζας μέσα στις παραλίες…

Δεν κάνουμε όμως καν συζήτηση που δε χρησιμοποιείται πια στις παραλίες μας. Δε γίνεται τουλάχιστον να συντηρείται στοιχειωδώς; Πρόκειται για μηχανήματα που θέλουν μεθοδική συντήρηση στα μηχανικά τους μέρη, αλλιώς σύντομα τα περισσότερα θα θέλουν αλλαγή.

Μερικοί νομίζουν 20 χρόνια μετά ότι υπάρχει ακόμα η ΜΟΜΑ στην Κεφαλονιά και έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε την περιουσία του Δήμου να σαπίζει;





Σχόλια