Η Δημοκρατία έχει και τα ελαττώματά της !!!

Με αφορμή τα όσα επακολούθησαν μετά από τις δημοσιεύσεις στο pronnoiblogspot των σχολιασμών και των φωτογραφιών που αφορούσαν την παντελή εγκατάλειψη μεγάλου μέρους του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των μηχανημάτων έργου του τ. Δήμου Ελειού Πρόννων θέλουμε να δηλώσουμε ότι:


Το  pronnoiblogspot φτιάχτηκε εξ ανάγκης για να καλύψει την απουσία της πολυφωνίας σε μια κοινωνία που συμπιέζεται ακούσια και εκούσια όλο και ποιο πολύ για να καταστεί άφωνη και απούσα από τα δρώμενα. Είναι η φωνή δεκάδων ανεξάρτητων πολιτών μας που θέλουν να εκφράσουν και να καταθέσουν την δική τους άποψη  ενδεχομένως άλλοτε συμφωνώντας ή άλλοτε διαφωνώντας με τις εκάστοτε τοπικές η εθνικές επιλογές. Οι σοβαρές εξουσίες δεν έχουν ανάγκη μόνο χειροκροτητών, αλλιώς διοικούν λοβοτομημένες κοινωνίες.

Το  pronnoiblogspot δεν φτιάχτηκε για να κάνει αντιπολίτευση, δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι ή θα είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος, μας ενδιαφέρει μόνο ο τόπος μας, οι άνθρωποι του, ο τοπικός μας πολιτισμός και το κοινό μας συμφέρον και για όσους δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει δημοκρατία ή φασισμός και τι χαρακτηρίζει έναν δημοκράτη από έναν φασίστα, φτιάχτηκε κυρίως για την άλλη άποψη, πολύ πιθανόν την μειοψηφική, την μοναχική, η ακόμα και την ακραία που στο άκουσμά της ενδεχομένως να δυσανασχετήσουμε οι περισσότεροι. 

Το pronnoiblogspot θα φέρνει καλοπροαίρετα και για το κοινό καλό στο προσκήνιο τοπικά ζητήματα που μπορούμε και οφείλουμε να τα λύσουμε. Σήμερα νοιώθουμε δικαιωμένοι γιατί το κλιμάκιο του Δήμου ήταν εδώ, πριν λίγες μέρες επίσης γιατί τα σκουπίδια μαζεύτηκαν από το τέρμα του Πόρου και δεν γίναμε ρεζίλι και ένας ακόμη επώνυμος σκουπιδότοπος στον μακρύ κατάλογο της ντροπής των αυθαίρετων σκουπιδότοπων που έχει η Ελλάδα. Αύριο θα επανέλθουμε για το τοιχίο και την αποκατάσταση του οδοστρώματος που είναι άμεση ανάγκη να κατασκευαστεί στον παραλιακό δρόμο στα Ράγια πριν θρηνήσουμε θύματα. Θα επανέλθουμε ξανά και ξανά μέχρι να φτιαχτεί, γιατί δεν υπάρχουν δικαιολογίες και υπάρχει όντως υπαρκτός κίνδυνος. Θα φέρουμε στο προσκήνιο προβλήματα που αναζητούν την λύση τους γιατί δυστυχώς έχει πλήρως επιβεβαιωθεί πως εάν εξαιρέσουμε τον Βασίλη Καμπίτση, τοπικά ΔΕΝ υπάρχει άλλος άνθρωπος με θεσμική ιδιότητα  από την περιοχή μας που διεκδικεί για να γίνουν κάποια πράγματα στον τόπο μας.

Παραμένει όμως ένα ερώτημα: εάν το pronnoiblogspot δεν έφερνε το θέμα αυτό στην επικαιρότητα για πόσα χρόνια ακόμη αυτός ο εξοπλισμός θα βρισκόταν εγκαταλειμμένος στον ήλιο και την βροχή;

Αλήθεια εάν το pronnoiblogspot δεν συνεχίσει να ενδιαφέρεται  για το πότε θα φύγουν τα πεύκα που φυτεύτηκαν με εντελώς αυθαίρετο και ανιστόρητο τρόπο στο φαράγγι του Πόρου, πιστεύει κανείς ότι υπάρχει η παραμικρή αίσθηση αυτογνωσίας για να αναγνωρίσουν το σφάλμα τους και να τα είχαν ήδη μεταφυτεύσει σε άλλη τοποθεσία πριν είναι αργά;. Ευτυχώς τουλάχιστον για το φαράγγι και την προστασία αυτού του τοπίου υπάρχει η δέσμευση του μελλοντικού Αντιδημάρχου Βασίλη Καμπίτση ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αισθητική του τοπίου.

Υπάρχει βεβαίως ένα ζήτημα που παράγει τα προβλήματα και  δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε, αφορά κυρίως  τον τρόπο  λειτουργίας, την στελέχωση, την χρηματοδότηση  και την τεράστια έκταση μερικών σημερινών νησιωτικών Καλλικρατικών Δήμων όπως του δικού μας. Είναι όντως  ένα τεράστιο πρόβλημα,  που παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες  των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, θα είναι δυστυχώς  προβληματική η σημερινή τους λειτουργία. Τα ζητήματα αυτά μήπως είναι καιρός να επαναφέρουν  στο προσκήνιο την άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θεσμοθέτησε την ύπαρξη μόνο ενός Δήμου σε νησιά όπως η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, η Μυτιλήνη κ.τ.λ;

Εμείς όμως παρόλα αυτά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, δεν είμαστε ούτε Εισαγγελείς ούτε τιμητές ούτε κριτές των πάντων, ενεργοί πολίτες αυτής της κοινωνίας είμαστε που ζούμε εδώ, αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου μας  και ευτυχώς έχουμε ακόμη φωνή και άποψη. Αν η φωνή μας και η άποψή μας δεν αρέσει σε μερικούς ειλικρινά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Η δημοκρατία έχει και τα ελαττώματά της !!!

Δεν προσβάλλουμε κανέναν προσωπικά ως πολίτη, κρίνουμε πράξεις και συμπεριφορές ως έχουμε δικαίωμα. Οι θεσμοί των δημοκρατικών κρατών είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να ενθαρρύνουν και να προστατεύουν την κριτική και τον έλεγχο της εκάστοτε εξουσίας. Αν η εκάστοτε εξουσία δεν έχει αντοχές και την αντίληψη να διορθώνει λάθη και παραλείψεις που τα καταμαρτυρούν οι ίδιες οι φωτογραφίες και τα γεγονότα, τότε είναι δικό της πρόβλημα, όχι της φωτογραφικής μηχανής...

Τέλος το pronnoiblogspot, θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε με τον πλέον  κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι μια ανεξάρτητη συλλογική προσπάθεια έκφρασης δεκάδων συμπολιτών μας και φτιάχτηκε όχι βεβαίως για να  εκβιάζει, αλλά ούτε προφανώς και για να εκβιάζεται




    


Σχόλια