Καίγεται η Κρήτη - Εννιά μέτωπα μόνο στο νομό Χανίων


Δραματική είναι η κατάσταση σε τρεις νομούς της Κρήτης όπου πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. 



Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί  στο Νομό Χανίων από μπαράζ πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές .



Συγκεκριμένα τα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι στις περιοχές του Μανωλιόπουλου, τηςΠολυρρηνείας, των Παλιών Ρουμάτων, και του Αζωγυρέ, του Καρβουνόλακου, του Καλού Νερού, του Καρβουνόλακου, στη Χλιαρόχωστη, στον Πετρέ.



Ο νομός Χανίων βρίσκεται στην κυριολεξία στις φλόγες με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να διασπώνται σε πολλά σημεία ενώ αυτό που προκαλεί ανησυχία στις αρχές είναι ότι διαρκώς προκύπτουν καινούρια μέτωπα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πύρινος εφιάλτης οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι.



Σε όλο το νομό πνέουν άνεμοι που φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ



Σε πέντε μέτωπα καίει η μεγάλη πυρκαγιά στο Μάραθο του Ηρακλείου. 



Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξάνονται διαρκώς, αφού το έργο γίνεται όσο περνά η ώρα δυσκολότερο
Αυτή την ώρα επιχειρούν 28 άνδρες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα των 7 ατόμων και 4 υδροφόρες Ο.Τ.Α 



Χαρακτηριστικό είναι πως, όπως αναφέρει το flashnews.gr, στο σημείο φτάνουν άνδρες και οχήματα από τους Πυροσβεστικούς σταθμούς της Χερσονήσου, του Ρεθύμνου και της Περιφέρειας. 



Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Ποτάμι του χωριού Βολιώνης του δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο



Η φωτιά που έχει εκδηλωθεί σε δύσβατη περιοχή, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε πυροσβέστες.

http://newpost.gr/post/198811/kaigetai-i-kriti-ennia-metopa-mono-sto-nomo-xanion/

Σχόλια