Ο ελατοσκέπαστος Αίνος = το περίφημο όρος Νήριτον της Ομηρικής Ιθάκης ! (αφιερωμένο στoυς blogers Γιώργο & Μαρία Γκιάφη του POROSNEWS)


Το pronnoiblogspot αφιερώνει την εικόνα του Αίνου σε φωτογραφία του Κεφαλλήνα φωτογράφου Παναγή Καβαλιεράτου  διανθισμένη με Ομηρικά κείμενα σε όλους Εσάς αλλά ιδιαίτερα στους συντοπίτες μας Blogers Γιώργο και Μαρία Γκιάφη του Blog PORONEWS  "τιμής ένεκεν" για τις
εκατοντάδες δημοσιεύσεις τους με θέμα την Ομηρική Ιθάκη / Κεφαλληνία. 

Σε τακτά χρονικά διαστήματα το pronnoiblogspot θα δημοσιεύει φωτοσυνθέσεις με τοποθεσίες της περιοχής μας (και οχι μόνο) που μεταφέρουν αναλλοίωτο το Ομηρικό τους παρελθόν. Όπως έλεγαν οι Κινέζοι "μια φωτογραφία είναι πολλές φορές χίλιες λέξεις". 
Δεν θα σας κουράσουμε λοιπόν με χίλιες λέξεις αλλά με μερικές δεκάδες υποτιτλισμένες  φωτογραφίες που θα σας κρατούν ενήμερους και υποψιασμένους για να παρακολουθήσετε και εφέτος με αμείωτο ενδιαφέρον  την διεπιστημονική έρευνα που διεξάγεται στο νησί μας κάτω από την διεύθυνση του Καθηγητή Πανεπιστημίου Δρ. Αντώνη Βασιλάκη  και που θα αφορά την πορεία ταυτοποίησης του Μυκηναϊκού  Άστεως που εντοπίστηκε στην θέση Ρίζα Τζαννάτων πολύ κοντά στο φαράγγι του Πόρου
Εύκολο είναι για κάποιον που θα θελήσει να μελετήσει την Ομηρική τοπογραφία της δυτικής Ελλάδος  να αντιληφθεί πως ακόμη και οι πλέον ασήμαντες  τοπογραφικές αναφορές  των κειμένων φαίνεται να μην ήταν καθόλου τυχαίες! 
Παρακαλούμε τον συντοπίτη μας καλλιτέχνη  και δημιουργό  Αβραάμ Παναγάτο δια τα περαιτέρω....

Σχόλια