Σχετικά με την διαμαρτυρία του κ. Χ. Άννινου για το όνομα του ιστολογίου μας

Με αφορμή την ανάρτηση του κ. Χ. Άννινου στο Porosnews

Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε,

Σχετικά με την ανακοίνωσή σας, λυπούμαστε για την όποια αναστάτωση σας προκαλέσαμε με την επιλογή μας. Ωστόσο σας επισημαίνουμε ότι σας ενημέρωσαν είτε ψευδώς, είτε λανθασμένα για το δικαίωμα του ιστολογίου να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όνομα.
Δεν έχουμε κάνει κανένα λάθος, ούτε υπάρχει ζήτημα για να διορθώσουμε κάτι. Δεν κατανοούμε το λόγο της διαμαρτυρίας σας. Ζήτημα νομικό, ηθικό ή θεσμικό δεν υφίσταται. Αντιθέτως, αυτό που ζητάτε αντίκειται στα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία.

Σας δηλώνουμε τα εξής:

1. Παρακαλούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο εξής να επικοινωνείτε μαζί μας στη διεύθυνση pronnoiblogspot@gmail.com . Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται δημόσιος διάλογος για ανύπαρκτα ζητήματα που δεν αφορούν κανέναν και μάλιστα μέσω τρίτων.

2. Το ενημερωτικό ιστολόγιο «Πρόννοι» δεν είναι εμπορικό σήμα, εταιρεία, σύλλογος ή επαγγελματικός σύλλογος και δεν έχει σφραγίδα ή νομική υπόσταση. Απευθύνεται μόνο σε όσους θέλουν να το διαβάζουν. Δεν κατοχυρώσαμε σε καμία αρμόδια αρχή το όνομα του ιστολογίου και δεν υπάρχει καμία αρμόδια αρχή για αυτό. Ελεγχόμαστε μόνο για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών μας ως άτομα.

3. Το ιστολόγιο δεν έχει καμία σχέση με τις δραστηριότητες του επαγγελματικού συλλόγου «Πρόννοι» και δεν τον υποκαθιστά σε καμία περίπτωση. Λυπούμαστε αν αντιληφθήκατε κάτι τέτοιο, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά και δεν είναι στις προθέσεις μας.

4.  Η κατά το νόμο επιτρεπτή δράση του ιστολογίου pronnoi.blogspot.gr δεν έχει καμία σχέση με το καταστατικό αντικείμενο του επαγγελματικού συλλόγου «Πρόννοι». Στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου αναφέρεται σαφώς κάτω από το τοπωνύμιο «Πρόννοι» στην ελληνική γλώσσα, ότι πρόκειται για ενημερωτικό ιστολόγιο και όχι για σύλλογο ή θεσμικό φορέα.

5. Το pronnoi.blogspot.gr είναι ερασιτεχνικό ιστολόγιο και διέπεται από τις όποιες διατάξεις της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για τα ιστολόγια, σύμφωνα και με ότι ορίζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο «κώδικας δεοντολογίας ιστολογίων» και το περιεχόμενό του ορίζεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο Creative Commons Attribution 3.0 License

6. Το όνομα «Πρόννοι» παραπέμπει σαφώς σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και όχι στο σύλλογό σας. Αυτό που ζητάτε αντίκειται στην ελληνική νομοθεσία και είναι πρωτάκουστο. Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η κατοχύρωση δικαιωμάτων αποκλειστικής χρήσης και η κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων επί γεωγραφικών ονομάτων και περιοχών της χώρας. Μόνο φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα ή ΟΤΑ δικαιούνται δυνητικά αποκλειστική χρήση γεωγραφικών ονομάτων (διοικητικά υπαρκτών περιοχών της χώρας) ως μέρος ηλεκτρονικής διεύθυνσης ή για άλλο σκοπό.

7. Στην περιοχή μας υπάρχει αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Α.Ο. Πρόννοι», υπάρχει και ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Καπανδριτίου «Οι Πρόννοι». Θεωρούμε ότι το κοινό όνομα δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν, ούτε στο σωματείο σας και είναι τιμή για κάθε πολίτη και φορέα να χρησιμοποιεί το όνομα της περιοχής μας. Δεν κατανοούμε το λόγο αυτής της ξαφνικής ευθιξίας και γιατί ζητάτε ειδικά και μόνο από ένα ιστολόγιο να αλλάξει τίτλο και μάλιστα ως αντιπρόεδρος συλλόγου.

8. Προς αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων με άλλους πολίτες ή φορείς, σας επισημαίνουμε ότι απολύτως νόμιμα οποιοσδήποτε πολίτης ή φορέας μπορεί να κάνει ελεύθερα εμπορική και θεσμική χρήση του γεωγραφικού ονόματος «Πρόννοι», αρκεί να μην εμπίπτει σε ομοειδή δραστηριότητα με το σωματείο σας και φυσικά να μην αντίκειται στις κείμενες διατάξεις του ελληνικού δικαίου.

9. Προς ενημέρωσή σας, στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ενημερωτικά ιστολόγια που χρησιμοποιούν ονόματα αντίστοιχων γεωγραφικών περιοχών ως τίτλους και συνυπάρχουν χωρίς κανένα πρόβλημα με αντίστοιχους επαγγελματικούς συλλόγους, σωματεία, θεσμικούς φορείς, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης, αθλητικά σωματεία κλπ που έχουν το ίδιο όνομα. Ανακαλύπτετε θέμα εκ του μη όντος.

10. Κατανοούμε την πιθανότητα το ζήτημα να σας υποδείχθηκε από τρίτο πρόσωπο και να μην έχετε σφαιρική ενημέρωση. Πραγματικά λυπούμαστε αν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Αν το γνωρίζαμε θα το είχαμε αποφύγει παρά τα όσα σας αναφέρουμε παραπάνω. Ωστόσο σας παρακαλούμε θερμά να αποφεύγετε να κάνετε παρόμοιες δημόσιες τοποθετήσεις επί θεμάτων που μας αφορούν, χωρίς να έχετε εξετάσει και ενημερωθεί πριν για την κείμενη νομολογία του αντικειμένου που θίγετε.

pronnoi.blogspot.gr

Σχόλια