Άκυρη και η φημολογούμενη πώληση της Οξειάς; Η γραφειοκρατία απογοήτευσε τον Εμίρη του Κατάρ.

Η νήσος Οξειά και οι εκβολές του ποταμού Αχελώου
Το νησί της Οξειάς που καθημερινά αντικρίζουμε οι κάτοικοι του Πόρου απέναντί μας στις εκβολές του ποταμού Αχελώου, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν είχε πωληθεί στην οικογένεια του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί από την οικογένεια Σταμούλη. 


Η Οξειά, όπως όλες οι νότιες Εχινάδες νήσοι, ανήκει διοικητικά στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα στο Δήμο Ιθάκης. Ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Κασσιανός σύμφωνα με την είδηση ενημερώθηκε ότι το ενδιαφέρον της Qatar Investment Authority αποσύρεται, διότι στα στρέμματα που θα επιθυμούσαν την κατασκευή κτιρίων, ενημερώθηκαν προς αγανάκτησή τους από τις υπηρεσίες ότι είναι δασικά και δεν θα μπορέσει να γίνει παρέμβαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του Κατάρ είχε αποσύρει και το ενδιαφέρον της για το διαγωνισμό αξιοποίησης της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου Ελληνικού στην Αθήνα. Κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση του Κατάρ θα ήθελε να αναλάβει το Ελληνικό χωρίς διεθνή διαγωνισμό και με φορολογική ατέλεια για κάποια χρόνια.

Που βρίσκεται η αλήθεια; Είναι όντως τόσο απαγορευτική η ακαμψία της γραφειοκρατίας ή οι επενδύσεις από το Κατάρ προϋποθέτουν πολύ ευνοϊκούς όρους για τους αγοραστές σε βάρος του δημοσίου;

Σχόλια