Νηπιαγωγείο Πόρου: Αλλαγή δεδομένων;

Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου Πόρου, διεκδίκησε και κέρδισε την αναβάθμιση των υποδομών του Νηπιαγωγείου Πόρου. 

Με συνεχείς παραστάσεις σε αρμόδιους φορείς κίνησε τις διαδικασίες για να έρθουν τελικά το 2007 δυο μεγάλες προκατασκευασμένες αίθουσες
μαζί με μια βοηθητική μικρότερη, πάνω σε νέα τσιμεντένια βάση στο προαύλιο.

Ένα βασικό πρόβλημα ήταν η παλαιότητα του κτιρίου και μάλιστα είχε υποβληθεί προκαταρκτική μελέτη στον ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) για τη δημιουργία νέου κτιρίου στη θέση του παλαιού. Οι προκατασκευασμένες αίθουσες προορίζονταν να φιλοξενήσουν το νηπιαγωγείο στο διάστημα που θα κατασκευαζόταν νέο κτίριο. Δηλαδή λύθηκε το βασικότερο πρόβλημα ώστε να μπορέσει να κατασκευαστεί νέο κτίριο. Άγνωστο τι απέγινε με την υπόθεση.

Οι προκατασκευασμένες αυτές αίθουσες υποτίθεται εξυπηρετούσαν και κάλυπταν κάποιες ανάγκες του σχολείου που προϋπήρχαν του αιτήματος του συλλόγου.

Πριν ένα περίπου χρόνο ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση της μιας από τις δυο αίθουσες, χωρίς να υπάρξει καμιά ιδιαίτερη ένσταση, για να ενισχυθούν οι υποδομές του Γυμνασίου-Λυκείου Πάστρας. Ούτε έχει παρατηρηθεί κάποια δραστηριότητα για την αντικατάστασή της μέχρι στιγμής.



Προφανώς για να μην υπάρχει κάποια αντίρρηση στην απομάκρυνσή της ή κάποια κίνηση για να αντικατασταθεί η αίθουσα, σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητη πια στο νηπιαγωγείο ή ότι δεν υφίσταται πλέον ανάγκη κατασκευής νέου κτιρίου. 

Οπότε δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ήταν μια απογύμνωση και φυγή υποδομής από τον Πόρο, χωρίς να υπάρξει αντικατάστασή της, αλλά πρέπει να μιλάμε για μια σωστή κίνηση και επιλογή, έστω και αναγκαστική. Από τη στιγμή που λείπει πια η μισή υποδομή που θα κάλυπτε το κενό στο διάστημα κατασκευής ενός νέου νηπιαγωγείου μάλλον εξέλιπε αυτή η ανάγκη και ο σχεδιασμός άλλαξε;







Βέβαια ακόμα πιο σωστή κίνηση θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα η απομάκρυνση και της δεύτερης αίθουσας. Έτσι θα αποκαλυφθεί στο σύνολό της μια αρκετά μεγάλη τσιμεντένια πλατεία που ίσως φανεί πιο χρήσιμη στις δραστηριότητες των παιδιών στο νηπιαγωγείο, ειδικά τις ώρες που είναι έξω από την τάξη. Είναι κάτι που οι τοπικοί φορείς μπορούν να το εξετάσουν πιθανότατα.

Θα είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα εμπρός για τον τόπο και ο Πόρος θα είναι και πάλι περήφανος που θα έχει προσφέρει τις υποδομές του για την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη σε όλη την Κεφαλονιά.


Θα επανέλθουμε στο θέμα των σχολικών υποδομών σε επόμενη ανάρτηση.

(η δεύτερη φωτογραφία της ανάρτησης είναι από το porosnews.blogspot.gr)

Σχόλια